وزير ارتباطات در پايان همکدسازي تلفن ثابت در کشور گفت: با توجه به هزينهکرد و سرمايهگذاري مخابرات در اين طرح قرار است شش ماه پس از اجرا تعرفههاي تلفن ثابت بازنگري شود اما بخش بيشتر افزايش در شهرهاي بزرگ و بخش کمتر در شهرهاي کوچک خواهد بود.
وايمکس نيوز- محمود واعظي در مراسم جشن پايان همکدسازي تلفن ثابت در سراسر کشور با تقدير و تشکر از معاونان خود و مديرعامل و کارکنان مخابرات و در اجراي اين طرح اظهار داشت: شرکت مخابرات با توجه به هزينههاي زيادي که براي سرمايهگذاري در اين طرح انجام داده به اين شرکت اعلام کردهايم که شش ماه بعد از اجراي طرح در تعرفهها بازنگري خواهيم داشت.
وزير ارتباطات افزود: مقرر شده تا شرکت مخابرات طرحي را براي بازنگري در تعرفههاي تلفن ثابت تهيه کند که در اين طرح بخش بيشتر افزايش درآمد از شهرهاي بزرگ باشد و فشار روي اقشار کم درآمد کمتر باشد تا مردمي که در مناطق محروم و روستاها هستند صدمه نبينند.
وي ادامه داد: من نيز مانند مديران مخابرات معتقدم با توجه به برنامههاي زيادي که در پيش است بايد کمک کنيم که مخابرات از افزايش درآمد براي توسعه استفاده کند.
وي تصريح کرد: چندي پيش نيز مشابه طرح همکدسازي در شبکه موبايل همراه اول ايجاد شد تا تمام مشترکان يک اپراتور فارغ از شهر و محل از يک تعرفه ثابت استفاده کنند و اين موضوع از نظر مالي به نفع کساني که خارج از شهرهاي بزرگ بودند، شد.
واعظي همچنين از افزايش نياز به اينترنت در کشور خبر داد و گفت: ظرفيت دو اپراتور به سقف رسيده و براي رفع اين نياز دو پروژه را با سرعت در دستور کار داريم که شبکه زيرساخت کشور را براي تأمين ظرفيت و انتقال اينترنت متحول خواهند کرد. يکي از اين پروژهها تا اسفندماه به بهرهبرداري ميرسد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود از دو تحول بزرگ در تاريخ 12 فروردين و هفته دولت سال آينده در وضعيت اينترنت کشور خبر داد.
وزير همچنين به برنامههاي اين وزارتخانه براي حمايت از صنعت ديتاسنترداري در کشور اشاره کرد و گفت: کساني که هماکنون در ايران ديتاسنتر دارند و برايشان اقتصادي نيست بايد از طريق مصوبهاي از کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات اين صنعت را رونق دهيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به گلايه رئيس کميته ICT مجلس از فعاليتهاي وزارت ارتباطات پاسخ داد.
واعظي گفت: شبکه ملي اطلاعات 10 سال است که بر سر زبانهاست. گناه دولت يازدهم اين بوده که اعلام کرده شبکه ملي اطلاعات را در اولويت برنامه دارد. آنهايي که امروز از عقبماندگي اين شبکه گلايه ميکنند همانهايي هستند که اين قانون را وضع کردهاند و در 9 سال گذشته در برابر عدم اجراي آن سکوت اختيار کردند.
وي ادامه داد: بنابراين اگر شبکه ملي اطلاعات 9 سال عقب است مربوط به دولتهاي ديگر بوده است. خيلي به دنبال اين نيستيم که در روزنامهها چه مينويسند بلکه ميدانيم ذات شبکه ملي اطلاعات بر اجراي آرام است تا سرويسها يکي يکي در اين شبکه قرار گيرند.
وي ادامه داد: در آغاز به کار دولت 10 درصد ترافيک اينترنت ايران داخلي و 90 درصد خارجي بود. اکنون اين نسبت به 35 به 65 تغيير کرده و اميدواريم سال آينده به نسبت 50 به 50 برسد و در آيندهاي نزديک نيز 80 درصد ترافيک اينترنت ايران داخلي و 20 درصد خارجي باشد.
وي در پاسخ به گلايه ديگر رئيس کميته ICT مجلس درباره عدم اختصاص 90 ميليارد تومان از بودجه سال 93 به بخش خصوصي گفت: در 6 ماه اول سال بودجهاي به وزارت ارتباطات نرسيده بود. اکنون هم که بودجه رسيده رقم کمي تأمين شده اما اقدامات کميته وام وجوه اداره شده آغاز شده است و شرکتهايي نيز براي تخصيص اين کمک انتخاب شدهاند که تا يک ماه آينده اين کار انجام خواهد شد.
منبع: فارس